Xırtıldayan kənar, yumşaq ağ və axan sarısı olan qızardılmış yumurtanı necə qızartmaq barədə sadə üsul.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bir çox insanlar səhər yeməyi üçün qızardılmış yumurta bişirirlər: yumurtaları tavaya döyün, onlar bərkidikcə gözləyin və hazır.
Ancaq bəzən, tələsik, vaxtınız olmur və yemək ya yarı bişmiş ağlarla çıxır, ya da sarısı artıq qıvrılıb.
Bunun baş verməməsi üçün təcrübəli evdar qadınlar yumurta qızartmazdan əvvəl (və ya proses zamanı) bir az su əlavə edirlər.
bir qızartma qabı yağla qızdırın, yumurtaları döyün və zülalları "qurusun" (qıvrılmağa başlamalıdır);
tavanın kənarına bir az su tökün və qabı qapaq ilə örtün.
Beləliklə, omlet artıq qızardılacaq, əksinə buxarlanacaq.
Yumurtaları su ilə qızartmağın ikinci yolu var - tavaya su tökmək və qaynana qədər gözləmək lazımdır, sonra yumurtaları döyün, qabı qapaq ilə örtün və aşağı istilikdə bişirin. Yeri gəlmişkən, bu hazırlanma üsulu (yağsız) qidalanma mütəxəssisləri tərəfindən də təsdiqlənir.