Çörək B vitaminləri, dəmir və maqneziumla zəngindir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Svetlana Krılova çörəyin zərərləri haqqında mifləri təkzib edir. Həkim çörəyin faydalı xüsusiyyətlərini bölüşüb.
Onun sözlərinə görə, çölyak xəstəliyiniz - qlütenə qarşı dözümsüzlüyünüz varsa, çörəkdən çəkinməlisiniz.
Digər hallarda çörək enerji və normal beyin fəaliyyətini təmin etmək üçün zəruri olan karbohidratların mühüm mənbəyidir.
Krılova çörəyin B vitaminləri ilə yanaşı, dəmir və maqneziumla zəngin olduğunu vurğulayıb.
Mütəxəssis əlavə etdi ki, bütün taxıl çörəkləri xüsusilə qiymətlidir, onların tərkibində həzmi yaxşılaşdırmağa və qanda qlükoza səviyyəsini sabitləşdirməyə kömək edən lif var.
Yağlı balıq, banan və şokolad payız mavilərinin öhdəsindən gəlməyə kömək edəcək.