Qara plastik mətbəx qablarından uzaq olmalıyıq.
Bu materialdan qab-qacaq istehsalında istifadə edilməməsinə baxmayaraq, onun son məhsulda olması plastik təkrar emal sisteminin çatışmazlıqları ilə izah olunur.
Qara plastik qabların tərkibində hormonal balansınızı təhdid edən təhlükəli kimyəvi maddələr ola bilər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu fikri biokimyaçı Endryu Törner Atlantikə müsahibəsində bildirib.
Mütəxəssis bildirir ki, plastik mətbəx qablarında yanğına davamlılıq təmin etmək üçün istifadə olunan yanmaya davamlılıq var.
Lakin bu maddələr asanlıqla qidaya keçir və endokrin sistemin fəaliyyətini poza bilər. Nəticədə qalxanabənzər vəzi xəstəliklərinə, şəkərli diabetə və xərçəngə səbəb ola bilər.
Mütəxəssis diqqətə çatdırır ki, bıçaq və qabların düzəldildiyi qara plastik, kompüter və televizor korpusları üçün istifadə olunan materiallarla eyni xüsusiyyətlərə malikdir.