Yumurta qaynadarkən niyə duz əlavə edilir? Hər kəsin bilmədiyi hiylə

07:29 - 23 Oktyabr 2024 - MARAQLI

Bəzi evdar qadınlar yumurta qaynadarkən həmişə bir-iki çimdik duz əlavə edirlər. Ümumiyyətlə qəbul edilir ki, bu, qabığın çıxarılmasını asanlaşdıracaq.

Ucnoqta.az xəbər evrir ki, məlum olub ki, ədviyyat bunun üçün lazım deyil. Yumurtaları qaynadarkən suya niyə duz əlavə etmək lazım olduğunu sizə izah edəcəyik.
Bir çox insan hesab edir ki, yumurtanın qaynadıldığı suya duz əlavə etsəniz, bu onların qabıqlarının soyulması prosesini asanlaşdıracaq.
Əslində, ədviyyat başqa bir səbəbə görə əlavə olunur: yumurta bişirmə zamanı təsadüfən çatlarsa, duz zülalın sızmasının qarşısını alacaq.

Yumurtaları asanlıqla soymaq üçün necə qaynatmaq barədə bir neçə məsləhət var:
Yumurtaları əvvəlcədən soyuducudan çıxarın ki, otaq temperaturuna qədər isinsinlər;
əvvəlcə yumurtaları yalnız soyuq suya qoyun və qaynadıqdan sonra istiliyi azaltmalı və bişirməyə davam etməlisiniz;

Həmçinin, qaynadılmış yumurtaları daha yaxşı təmizləmək üçün bişirmə zamanı 1⁄2 ç.q. soda əlavə etmək məsləhətdir.

Xəbər xətti