Pomidor kalium və C, K və A vitaminləri mənbəyidir. Bundan əlavə, pomidor antioksidan xüsusiyyətlərə malik mühüm fitonutrient olan likopenlə zəngindir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, dietoloq Qalina Volkova bildirir ki, meyvələrdən sui-istifadə etməməlisiniz.
Pomidorun kalium, C, K, A vitaminləri, həmçinin likopen mənbəyi olmasına baxmayaraq, onlardan sui-istifadə etməməlisiniz.
Ekspert qeyd edib ki, ilk növbədə mədə-bağırsaq problemi olan insanlar, eləcə də podaqra diaqnozu qoyulmuş xəstələr pomidorla daha diqqətli olmalıdırlar.
Volkovanın sözlərinə görə, pomidor orqanizmdən sidik turşusunun çıxarılmasını gecikdirir. Digər şeylər arasında, mədə-bağırsaq xəstəliklərində mədə yanması və qarın ağrısına səbəb olan limon və alma turşuları var.
Pomidorların başqa bir xüsusiyyəti odur ki, mədə-bağırsaq hərəkətliliyini artırır, buna görə də mədə-bağırsaq traktının xəstəliklərinin kəskinləşməsi zamanı xəstənin vəziyyətini ağırlaşdıracaq.
Patoloji bu turşunun çox olması səbəbindən inkişaf edir, buna görə də pomidor yemək yalnız xəstəliyi daha da pisləşdirəcək.