Bir məhsul var ki, ondan çəkinsəniz, qan təzyiqinizi aşağı salmağa kömək edəcək.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə kardioloq Herman Gendelman “Sağlam yaşa!” verilişində bildirib.
Gendelmanın sözlərinə görə, şəkərin hipertoniya xəstələri üçün zərəri alimlər tərəfindən sübuta yetirilib. Onlar subyektlərin doqquz gün ərzində şəkər istehlakına icazə verilmədiyi bir araşdırma apardılar. Bu vəziyyətdə, biz yalnız əlavə edilmiş şəkərdən danışırıq.
Nəticədə, bir həftə yarım davam edən təcrübədən sonra hipertansif xəstələrin vəziyyəti normallaşıb. Onların qan təzyiqi, şəkər səviyyəsi və hətta çəkisi də aşağı düşüb.
Bundan əlavə, subyektlər əlavə olunmuş şəkərdən imtina etdikdən sonra bütün qidaların onlara daha şirin görünməyə başladığını bildiriblər.
Altı aydan sonra eksperiment iştirakçıları yenidən alimlərin yanına qayıtdılar. Məlumatların toplanması göstərdi ki, bu müddət ərzində şəkərdən imtina etdikləri üçün onlar orta hesabla yeddi kiloqram arıqlayıb, belləri altı santimetr incəlib, qan təzyiqi on millimetr civə səviyyəsinə düşüb.
Kardioloq başqa bir araşdırmanın nəticələrini də bildirdi. Məlum olub ki, şəkərdən imtina etdikdə ürək-damar xəstəlikləri riski 17% azalır.
Bu arada, Gendelman əvvəllər diabetdən qorunmağın bir yolunu adlandırdı. Onun sözlərinə görə, şəkərli diabetin inkişaf ehtimalını azaltmaq üçün pəhrizinizə arpa toxumlarını daxil etməyə dəyər.