Soyuducu sağlamlığınıza zərər verə bilər - Artan təhlükə mənbəyi

06:17 - 9 Avqust 2024 - DİGƏR

Soyuducu məişət əşyasıdır, onsuz gündəlik həyatı təsəvvür etmək mümkün deyil. Ancaq bu cihazın düzgün qayğı tələb etdiyini xatırlamaq vacibdir. Əks halda, soyuducu artan təhlükə mənbəyinə çevrilir

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə immunoloq Evgeniya Parşina bildirib.
Müasir həyatı məişət texnikası - soyuducu olmadan təsəvvür etmək mümkün deyil. Bu cihaz sayəsində məhsullar təravətini saxlayaraq uzun müddət saxlanıla bilir. Ancaq lazımi qayğı olmadan, soyuducu artan təhlükə mənbəyinə çevrilir.

Fakt budur ki, orada saxlanılan temperatur bakteriyaları, o cümlədən həyati təhlükəsi olanları öldürə bilməz, buna görə də qidada çoxalmağa davam edirlər. İmmunoloq xəbərdarlıq etdi ki, söhbət salmonella, listeria, klostridium və E.coli-dən gedir.

Bütün bu bakteriyalar yumurta, ət, dəniz məhsulları və yuyulmamış tərəvəz və meyvələr, süd məhsulları ilə birlikdə soyuducuya düşə bilər.
Məhsulların saxlama müddətinə gəlincə, qablaşdırmada yazılan müddətlərə əməl etməyə dəyər. O, həmçinin ən çox müəyyən məhsulların hansı temperaturda saxlanmalı olduğunu bildirir. Həmçinin soyumamış qidaları soyuducuya qoymağa ehtiyac yoxdur.

Əhəmiyyətli bir məqam, soyuducunun özünün gigiyenası, mütəmadi olaraq əriməsi və nəmli bir parça ilə silinməsidir. Bu vəziyyətdə, patogenləri divarlardan təmizləmək üçün dezinfeksiyaedici məhlullardan istifadə etməli və soyuducular üçün hava təravətləndiricilərini asmalısınız.

Bütün bu qaydalara riayət edilməsi və məhsulların məhsul çeşidinə uyğun saxlanması cihazın özünün xidmət müddətini qorumaqla yanaşı, sizi sağlamlıq problemlərindən də qoruyacaq.

Xəbər xətti