Bu insanlar qaynadılmış qarğıdalı yeməməlidir: Zərərlidir ...

05:41 - 10 İyul 2024 - Cəmiyyət

Qaynadılmış qarğıdalı sağlamlıq faydalarına gəldikdə qızıl mədəndir. Qan şəkərinin səviyyəsini saxlayır, ürəyi və görmə qabiliyyətini dəstəkləyir.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, “Healthdigest”ə görə, qastritli insanlar qarğıdalı əsaslı məhsullardan çəkinməlidirlər. Bu xəstəlik mədə iltihabına aiddir və simptomlara həzmsizlik, şişkinlik və ağrı daxildir. Fəsadlar baş verərsə, qastrit hətta mədə qanamasına səbəb ola bilər və ya ülserlərin inkişafına səbəb ola bilər.

Mütəxəssislər izah edirlər ki, qarğıdalı qastrit əlamətlərini pisləşdirə bilən şəkər ehtiva edir. Sellüloza bu məhsulun xüsusilə zəngin olduğu molekullar zəncirindən biridir. Həzm olunmamış qarğıdalı bağırsaqlara daxil olur, qarın ağrısı, kramp və qaz simptomlarına səbəb olur.

Xəbər xətti