İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeyilə bilən süd məhsulu

09:11 - 12 May 2025 - DİGƏR

ABŞ Səhiyyə və İnsan Xidmətləri Departamentinin mütəxəssislərinin fikrincə, açılmamış kəsmik istifadə müddəti bitdikdən sonra iki həftəyə qədər yemək üçün təhlükəsiz qala bilər.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, rəsmi tövsiyələr Birləşmiş Ştatların Səhiyyə və İnsan Xidmətləri Departamentinin (HHS) rəsmi saytında dərc olunub.
Sənədə əsasən, kəsmik +4,4°C və ondan aşağı temperaturda saxlanılarsa, göstərilən yararlılıq müddətindən sonra təhlükəsiz sayılır. Açıldıqdan sonra bu məhsul yeddi gün ərzində istehlak edilməlidir.

Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, daddakı kiçik dəyişikliklər kəsmikləri təhlükəli etmir - ondan güveç, cheesecakes, omlet və ya digər yeməklərin hazırlanmasında istifadə etmək olar. Bununla belə, kif, kəskin qoxu və ya xoşagəlməz bir dad görünsə, məhsul dərhal atılmalıdır.
Mütəxəssislər tövsiyələrin yalnız temperatur rejiminə riayət olunduğu halda etibarlı olduğunu vurğulayırlar. Soyuducunun ən soyuq zonasından kənarda və ya temperaturun tez-tez dəyişdiyi yerlərdə saxlama hətta hermetik şəkildə bağlanmış məhsulların saxlama müddətini əhəmiyyətli dərəcədə qısalda bilər.
 

Xəbər xətti