Bu gün sizə süfrə qurarkən salat qabına bir qaşıq qoymaq kimi gözə dəyməyən, lakin vacib bir detaldan bəhs edəcəyik. Çoxumuz bu ölümcül səhvi düşünmədən edirik. Bunu niyə etməməli olduğunuzu və bu kulinariya təcrübəsindən hansı nəticələr çıxara biləcəyinizlə tanış olun.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, tez-tez müşahidə olunan bir qaşıqın salat qabından çıxması səhnəsi adi və zərərsiz görünə bilər. Bununla belə, təcrübə göstərir ki, bu, yalnız etiketin pozulması deyil, həm də sağlamlıq və yeməyin vizual qavrayışı üçün potensial təhlükədir.
Hər qonağın asanlıqla salatın bir hissəsini özünə xidmət edə bilməsi üçün bir salat qabında bir qaşıq olması rahat olmasına baxmayaraq, bu təcrübənin qaranlıq tərəfləri var. Əvvəlcə bu adət bizə sovet dövründən gəldi, burada qonaqların rahatlığı üçün ictimai yeməkxanalarda istifadə edildi. Lakin zaman dəyişdikcə köhnəlmiş və hətta ədəbsiz kimi qəbul olunmağa başladı.
İndi salatda bir qaşıq qoymağın tövsiyə edilməməsinin səbəblərinə. Birincisi, bu, gigiyena məsələsidir. Salatların əksəriyyəti əl ilə hazırlanır və bir qabda bir qaşıq bakteriyaları əllərdən yeməyə köçürməyin asan bir yolu ola bilər. İkincisi, estetik tərəfi vacibdir: çıxıntılı bir qab yeməyin görünüşünü poza bilər, onun harmoniyasını poza bilər.
Nəhayət, bu, qonaqlarda müəyyən mənfi assosiasiyalara səbəb ola biləcək süfrənin qurulması qaydalarının pozulmasıdır.
Yeməkdə qaşıq qoymağı tələb etməyən salatın müxtəlif yolları var. Onlardan bəziləri salatı qonaqların boşqablarına bölmək və ya rahatlıq və gigiyena üçün birdəfəlik süfrələrdən istifadə etməkdir.
Nəhayət, unutmayın ki, salatın içindəki qaşıq qədər kiçik bir şey belə süfrədə xoş və ahəngdar bir atmosfer yaratmaqda fərq yarada bilər.