Qəhvənin daha bir faydası məlum olub

08:00 - 25 Fevral 2025 - Cəmiyyət

Gündəlik qəhvə istehlakı diabetin inkişaf riskini azalda bilər

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq və terapevt Tatyana Solntseva deyib.
 “Fakt budur ki, qəhvənin tərkibində fenolik birləşmələr, antioksidantlar, o cümlədən xlorogen turşusu var. Məlumdur ki, xlorogen turşusu güclü antioksidantdır, iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir, toxumaların insulinə həssaslığını artırmağa kömək edir və qlükozanın qana sorulmasını azaldır", - həkim qeyd edib.

Solntseva əlavə edib ki, qəhvənin bu faydalı xüsusiyyətləri onun tərkibində olan B vitaminləri, fol turşusu, maqnezium, xrom və polifenollarla da gücləndirilir.
Həkim gündə üç-dörd stəkandan artıq qəhvə içə bilməyəcəyini vurğulayıb və qeyd edib ki, məhz bu miqdarda içki şəkərli diabet riskini ən çox azaldır.
Solntseva onu da qeyd etdi ki, bu faydalı xüsusiyyətlərə həm qara qəhvə, həm kofeinsiz qəhvə, həm də südlü qəhvə malikdir. 

Xəbər xətti