Duzlu kələm artıq Qədim Romada məşhur idi, burada uzun dəniz səyahətləri zamanı dənizçilərin toxunulmazlığını gücləndirmək üçün istifadə olunurdu.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, kələm həzm və ümumi rifaha faydalı təsir göstərən kifayət qədər yüksək miqdarda vitamin və minerallara malikdir. Bununla belə, bu məhsulun potensial riskləri və faydalarından xəbərdar olmaq vacibdir.
Turşu kələmin bir porsiyası həzmi və müntəzəm bağırsaq hərəkətlərini yaxşılaşdırmağa kömək edən çox miqdarda lif ehtiva edir. Bundan əlavə, fermentləşdirilmiş qidalar bağırsaqlarda faydalı mikroorqanizmlərin inkişafına kömək edir.
Soyuqdəymə riskinin azaldılması və dərinin keyfiyyətinin yaxşılaşdırılması duzlu kələm yeməyin lehinə daha iki danılmaz arqumentdir. Yüksək keyfiyyətli konservləri seçin və ya bütün tövsiyələrə əməl edərək evdə özünüz hazırlayın.
Nəzərə alın ki, duzlu kələm hər kəs üçün uyğun olmaya bilər: histamin dözümsüzlüyü və ya kələm alerjisi olan insanlar diqqətli olmalıdırlar.