Son illərdə getdikcə daha çox insan istehlak etdiyi məhsulların keyfiyyətinə diqqət yetirir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, zərərsiz içki kimi görünən, lakin sağlamlığa ciddi ziyan vura bilən şirələrin zərərləri xüsusilə aktiv şəkildə müzakirə olunur.
Mağazalarda satın alınan şirələrin əksəriyyətində qaraciyərə zərər verə bilən çox miqdarda şəkər, xüsusilə də fruktoza var. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, belə içkilərin müntəzəm istifadəsi ciddi xəstəliklərin inkişaf riskini artıra bilər.
Amerikalı alimlərin apardığı araşdırmalar göstərib ki, şirənin tez-tez istehlakı ömür müddətini qısaldır. Buna görə diqqətli olmalı və bu içkilərdən sui-istifadə etməməlisiniz, xüsusən də xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcəyini nəzərə alsaq.
Yuxarıda göstərilən bütün təhdidlərə baxmayaraq, zərərli şəkərli içkilərə yaxşı alternativ ola biləcək pomidor və ya yaşıl tərəvəz suyu kimi daha az zərərli şirələr də var.