İbn Sinanın təklif və tövsiyələri bu gün də nəzərə alınır. İbn-i Sinanın El-Kanun fi't-Tıb əsərində də yer alan bir yemək var; Qrip və soyuqdəymə zamanı tez-tez görülən öskürək problemlərinə yaxşı gəlir.
Ucnoqta.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, immuniteti gücləndirən və infeksiyalardan qoruyan bu qidanın tərkibində C vitamini və antioksidanlar var.
Bitkilərin və qida maddələrinin insan sağlamlığına təsiri məlum bir həqiqətdir. İbn Sinanın tövsiyələri arasında olan innab, xüsusilə soyuq havalarda istehlak edilməlidir.
Çünki C vitamininin tam mənbəyi olan innab immuniteti gücləndirir, qrip və soyuqdəymədən qoruyur.
İnnabın faydaları bunlardır:
Sərbəst radikalların yaratdığı oksidləşdirici stressi azaltmağa kömək edən flavonoidlər və fenolik birləşmələri ehtiva edir.
Hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır və yaşlanma əleyhinə təsir göstərə bilər.
C vitamini ilə zəngin olan innab immunitet sistemini dəstəkləyir.
İnfeksiyalara qarşı qorunma təmin edir.
Tərkibindəki lif sayəsində qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyir.
Mədəyə sakitləşdirici təsir göstərir.
Ənənəvi təbabətdə hündür sedativ təsirinə görə yuxusuzluq və stresslə mübarizə aparmaq üçün istifadə edilmişdir.
Təbii sakitləşdirici təsiri olduğu bilinir.
Kaliumla zəngin olduğu üçün qan təzyiqini tarazlamağa kömək edir.
Xolesterol səviyyəsini aşağı salaraq ürək sağlamlığını dəstəkləyir.
Antioksidantlar və C vitamini dərinin bərpasını təşviq edir.
Sızanaq kimi dəri problemlərinin qarşısını almağa kömək edə bilər.
Tərkibindəki təbii şəkər sayəsində bədəni sürətli enerji ilə təmin edir.
Yorğunluqla mübarizədə təsirli ola bilər.
İnfeksiyalara qarşı qoruyucu təsir göstərir.
Bədəndə iltihabı azalda bilər.