Dekabr ayında yerkökü, çuğundur və turp yeyə bilərsiniz, onların tərkibində kimyəvi maddələr azdır.
Bu məhsulların nəinki uzun rəf ömrü var, həm də ümumiyyətlə kimyəvi emal tələb etmir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə qastroenteroloq Vladimir Neronov tvsiyyə edib.
Kələmə xüsusi diqqət yetirilməlidir - ağ, qırmızı və ya Brüssel kələmi, vitaminlər, o cümlədən C vitamini, həmçinin lifi saxlayır.
Həkim həmçinin qida rasionuna almanın qış sortlarının, məsələn, Antonovka və ya Simirenkonun, eləcə də uzun müddət saxlanılan və əla lif mənbəyi olan armudun daxil edilməsini tövsiyə edib.
Qışda mövcud olan portağal və naringi kimi sitrus meyvələri də yüksək C vitamini tərkibinə görə faydalıdır.
Həkim əlavə edib ki, mövsümi məhsullardan tam qış pəhrizi yaratmaq mümkündür, lakin bunun üçün müəyyən səy tələb olunur. Qışda pəhriz kök tərəvəzlər, kələm və almaların qış sortlarına əsaslanmalıdır.