Kartof yaşıllaşırsa, bu, solanin adlı bir toksin əmələ gətirdiyini göstərir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, Şimali Karolina Dövlət Universitetinin (ABŞ) təbliğat və genişləndirmə direktoru Ellen Şoemaker deyir ki, kiçik yaşıl ləkələri kəsib tərəvəz kimi istifadə etmək olar.
Mütəxəssis qeyd edib ki, kartofun üzərində iri yaşıl ləkələr görünsə, kök məhsulunu atmaq daha yaxşıdır.
Həmsöhbətin sözlərinə görə, solanin baş ağrısına, həmçinin qusma və həzm sisteminin pozulmasının digər əlamətlərinə səbəb ola bilər.
Qeydiyyatdan keçmiş dietoloq Magge Mixalcuk yaşıl kartofu qızartmamalı və yeməməli olduğunuzu vurğuladı:
"Günəş işığı kartofu yaşıl rəngə çevirir, çünki onlar xlorofil istehsal edir, lakin əsl problem zərərli toksinlərin yığılmasıdır."