Meyvə və tərəvəz qabıqları çox vaxt israf edilir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bununla belə, mütəxəssislər bəzi meyvələrin qabıqlarının da çox faydalı olduğunu bildirirlər.
Alma qabığı: Həzmi yaxşılaşdırır. O, iltihabı azaldır. Ürək xəstəliyi kimi xroniki xəstəliklərdən qoruyur.
Kök qabığı: Lif, A, C və K vitaminləri və antioksidantlarla çox zəngindir.
Banan qabığı: Əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır, həzmi dəstəkləyir və ürək sağlamlığını gücləndirir.
Kartof qabığı: Çox qidalı və flavonoidlərlə zəngindir.
Xiyar qabığı: Yaxşı bir lif mənbəyidir. Antioksidantlarla zəngindir. Dərini nəmli saxlayır.
Portağal qabığı: İmmuniteti gücləndirir və dəri sağlamlığını yaxşılaşdırır. İltihabın qarşısını alır.