Maksimum fayda əldə etmək üçün nar düzgün yeyilməlidir

05:28 - 4 Oktyabr 2024 - DİGƏR

Sərt nar dənələri mədə-bağırsaq mukozasına zərər verə bilər.
Nar haqlı olaraq bir çox faydalı xüsusiyyətləri olan bir meyvə hesab olunur.
Bu, ürək və qan damarlarının patologiyalarının inkişaf riskini azaldan güclü təbii antioksidan və vitamin mənbəyidir.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, dietoloq Oksana Mixaleva narın əvvəllər məlum olmayan xüsusiyyətlərindən danışıb.
Nar meyvələri bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Məlumdur ki, giləmeyvə ürək-damar xəstəliklərinin, onkologiyanın və revmatizmin inkişaf ehtimalını azaltmağa kömək edən, metabolik sindromun, endokrin patologiyaların, ağız xəstəliklərinin şiddətini azaldan və dərini gözəl edən güclü təbii antioksidantdır.

Oksana Mixaleva qeyd edib ki, elmi ictimaiyyət nara böyük maraq göstərir.
Bu, antioksidant xüsusiyyətlərə əlavə olaraq, antimikrobiyal və antikanserogen təsirə malik olması ilə izah olunur.

Digər şeylər arasında nar mədə-bağırsaq traktının düzgün işləməsi üçün zəruri olan lif mənbəyidir.
Məlumdur ki, lif bağırsaq xərçənginin inkişaf ehtimalını azaldır, bədəndən zərərli maddələri çıxarır, həzm sisteminin normal fəaliyyətini qoruyur.
Bununla belə, lif əldə etmək üçün nar toxumu ilə yemək lazımdır.
 "Yalnız yumşaq nar dənələrini yeyə biləcəyinizi vurğulamaq vacibdir, çünki sərt olanlar mədə və bağırsaqların selikli qişasına zərər verə bilər" - həkim qeyd edib.
Bundan əlavə, narın tərkibində olan urolithin A əzələ gücünü, məşq performansını yaxşılaşdırmağa kömək edir, qığırdaq degenerasiyasının təzahürlərini azaldır və oynaq ağrılarını aradan qaldırır, osteoporozun qarşısını alır və immunitet sistemini dəstəkləyir.

Xəbər xətti