Toyuğun bu hissələrini bulyona əlavə etməyin: Parazit və toksinlərlə ...

07:50 - 19 Mart 2025 - DİGƏR

Toyuq suyu böyüklər və uşaqlar tərəfindən sevilən klassik ilk yeməkdir. Ancaq sağlamlığımız üçün həqiqətən faydalı olması üçün, bulyon üçün toyuğun hansı hissəsini götürməli olduğumuzu bilməliyik. Belə çıxır ki, bəziləri yeməyi zəhərə çevirir.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bulyonun həqiqətən dadlı və ətirli olması üçün kifayət qədər yağlı olmalıdır. Uzun müddət bişirilir və göyərti (məsələn, cəfəri) həmişə əlavə olunur.

Dadını artırmaq üçün bulyon kublarını əlavə etmək lazım deyil, çünki onların tərkibində konservantlar var. Başqa bir növ ət götürmək daha yaxşıdır. Məsələn, mal əti.
Lakin, bu, hamısı deyil. Bulyona əlavə etmək üçün toyuq ətini seçərkən, mütəxəssislər quyruq, baş və ağciyərlərdə dayanmağı məsləhət görmürlər. Məhz onlarda, aşpazların iddia etdiyi kimi, orqanizm üçün zərərli maddələr və parazitlər toplanır. Hətta uzun müddətli qaynatmaq da problemi həll etmir, çünki parazitlər istiliyə davamlıdır və buna görə də bulyonda qalırlar.

Toyuq bulyonu üçün toyuğun hansı hissəsini istifadə etməlisən, soruşursan. Ən yaxşı hissələr ayaqlar, qanadlar və yığınlardır.
Qeyd edək ki, toyuq bulyonu uzun bişirmə vaxtı tələb edən yeməklərdəndir. Yalnız bundan sonra zəngin, dadlı və sağlam olur.
 Bəzi insanlar temperaturu daha yüksək təyin etməklə, bişirmə vaxtını azaldacaqlarını düşünürlər, lakin belə bir bulyonun dadı çox arzuolunan olaraq qalacaq.
Beləliklə, onu aşağı istilikdə bişirin, bu, ədviyyatların, göyərtilərin, toyuq və tərəvəzlərin bütün ləzzətinin mayeyə keçməsinə imkan verəcəkdir. Başqa bir səhv ətin qaynar suya atılmasıdır. Aşpazlar onu yalnız soyuq suya qoymağı məsləhət görürlər.

Xəbər xətti