Badam nə qədər faydalı olsa da, bu xəstəliklər zamanı ...

06:44 - 2 Oktyabr 2024 - DİGƏR

Badam bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir və haqlı olaraq ən sağlam qoz-fındıqlardan biri hesab olunur.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, endokrinoloq Natalya Tananakina müsbət xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, bəzi xəstəliklər zamanı onu pəhrizdən çıxarmağın yaxşı olduğunu deyir.
Orta Asiya və Yaxın Şərqdən olan badam çoxdan faydalı xüsusiyyətləri ilə tanınır. 

Endokrinoloq Natalya Tananakina deyir ki, badamın bu qədər qiymətləndirildiyi keyfiyyətlər onları bəzi xəstəliklər üçün zərərli edir.
Həkim bildirir ki, bu qoz lif mənbəyidir. O, mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini yaxşılaşdırır, onu təmizləyir, fəaliyyətini gücləndirir, nəticədə demək olar ki, bütün həzm pozğunluqlarına faydalı təsir göstərir.

Tananakina bildirib ki, badam məhz yüksək lif tərkibinə görə qastrit və mədə xorası üçün uyğun deyil.
Həkim qeyd edir ki, badam güclü bir alerjendir, buna görə də allergik reaksiyalara meyllisinizsə, onu riskə atmamaq və pəhrizinizdən tamamilə çıxarmaq daha yaxşıdır.

Bundan əlavə, badam yüksək kalorili məhsuldur, 100 q-da təxminən 600 kkal var.
Kontrendikasyonlar olmadıqda qoz-fındıqların istifadəsinə gəldikdə, bu, saç və dərinin, qan damarlarının və ürəyin vəziyyətinə faydalı təsir göstərəcəkdir. B2 və E vitaminləri, həmçinin fosfor, maqnezium və dəmir, sağlam yağ turşuları immunitet sistemini gücləndirəcək və enerji balansını qoruyacaq.

Xəbər xətti