Qızardılmış toyuğun sağlamlıq üçün zərərləri

07:35 - 4 Sentyabr 2024 - DİGƏR

Qızardılmış toyuq ən populyar yeməklərdən biridir, lakin bu nə qədər zərərlidir? 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə terapevt Nadejda Çernışova danışıb.
Mütəxəssisin fikrincə, toyuq özü zülalla zəngin sağlam ətdir, lakin onun hazırlanma üsulu bu yeməyi sağlamlığınız üçün təhlükəyə çevirə bilər.
Çernışova qeyd edir ki, qızarrma toyuq ətini ən yüksək kalorili və yağlı bişirmə variantına çevirir. Dəri ilə bişirmək xüsusilə təhlükəlidir, bu da kalorili məzmunu əhəmiyyətli dərəcədə artırır.

Mütəxəssis onu da vurğulayıb ki, toyuğun bütün hissələri eyni dərəcədə yağlı deyil: ayaqları və qanadları döşlə müqayisədə daha çox yağ ehtiva edir.
Pankreatit, öd kisəsi problemi və ya qastritdən əziyyət çəkən insanlar qızardılmış toyuq ilə xüsusilə diqqətli olmalıdırlar.

Həkim belə xəstələrə az kalorili və yağlı qidaları, məsələn, toyuq kotletləri və ya küftələri seçməyi tövsiyə edib.
Qızardılmış toyuğa daha sağlam alternativ axtaranlar üçün Çernışova ızgara toyuq təklif edib.
Bu kompromis quşun artıq yağ əlavə etmədən bişirilməsinə imkan verir ki, bu da onu daha pəhrizli və təhlükəsiz seçim edir. 

Xəbər xətti