Qaynadılmış kartof ölüm riskini azaldır

14:04 - 26 Avqust 2024 - DİGƏR

100 qram qaynadılmış kartof ölüm riskini 4% azaldır. Əvvəllər hesab olunurdu ki, kartof ən sağlam tərəvəz deyil. Ancaq indi alimlərin və həkimlərin fikri dəyişib. Araşdırmalar göstərib ki, kartof ölüm riskini azaldır.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, endokrinoloq Zuhra Pavlova bu barədə danışıb. Həkim xatırladıb ki, böyük miqdarda yeyilən istənilən sağlam yemək xeyirdən çox zərər verəcək. Qaynadılmış kartof ən sağlam hesab olunurdu. Məlum olduğu kimi, bu yeməyin cəmi 100 qramı ürəyin işemik xəstəliyi və kəskin miokard infarktı kimi ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riskini 4% azaldır.

Bu, kartofda yüksək kalium miqdarı - gündəlik tələbatın 15% -i sayəsində əldə edilir.

Bundan əlavə, endokrinoloq gecələr kartof, hətta qaynadılmış yemək yeməməyi məsləhət görüb.

Xəbər xətti