Mütəxəssislər zövqlə istehlak etdiyiniz işlənmiş qidaların, qatqılı qidaların, ətirli içkilərin zərərləri barədə xəbərdarlıq edir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, prof. Dr. Osman Müftüoğlu qaraciyər sağlamlığı ilə bağlı mühüm məlumatlar verib. Qaraciyərin sağlamlığına mənfi təsir göstərən 10 mühüm faktoru təqdim edirik...
1. Alkoqol
2. Şirniyyat (şəkər + un)
3. Saxta fruktoza əlavə edilmiş içkilər
4. Həddindən artıq meyvə (fruktoza)
5. Qızardılmış qidalar (trans yağlar)
6. Dərmanlar (xolesterol həbləri, ağrıkəsicilər)
7. Qida əlavələri (boyalar, ləzzətlər)
8. Şirinləşdiricilər
9. Ağır metallar (xüsusilə civə və kadmium)
10. İnsektisidlər və pestisidlər