Pomidor və pendirli toyuq kotletləri: maraqlı resept

06:50 - 27 May 2025 - MARAQLI

Hamımız evdə hazırlanmış kotletləri sevirik - dadlı, qızılı qəhvəyi, aromatik. Ancaq klassiklər darıxdırıcı ola bilər. Buna görə də biz sizə pomidor, pendir və göyərti ilə toyuq kotletlərini necə bişirəcəyinizi söyləyəcəyik - hər gün və bayram süfrəsi üçün sevimli seçiminizə çevriləcək bir yemək.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu resept əsl tapıntıdır. Minimum inqrediyentlər, maksimum dad, yüngül tekstura və dadlı qızılı qabıq. Üstəlik, hətta balanslı bir pəhriz saxlayanlar üçün də uyğundur. Bu dadlı kotletlərin necə bişirilməsi samura_cooking səhifəsində təsvir edilmişdir.
Tərkibi
Toyuq filesi 350-400 q
Orta yetişmiş pomidor 2 ədəd.
Yumurta 2 ədəd.
Yaşıl bolqar bibəri 1 ədəd.
Təzə şüyüd və ya cəfəri 1 ovuc
Buğda unu 3-4 xörək qaşığı. l
Qızardılmış pendir (sərt, yarı sərt və ya hətta mozzarella edəcək) 100q
Duz 
Qara üyüdülmüş bibər
Bitki yağı
Hazırlıq
Toyuq filesi və pomidorları (əvvəlcədən qaynar su ilə yaxalayıb soymaq olar) kiçik kublar şəklində doğrayın. Qarışdırmayın - əl ilə doğramaq sizə gözəl bir toxuma verəcək.
Bolqar bibərindən toxumları çıxarın və incə doğrayın.
Şüyüd və ya cəfərini bıçaqla doğrayın.
Böyük bir qabda qarışdırın: toyuq filesi, doğranmış pomidor, bolqar bibəri, doğranmış göyərti, yumurta, un, rəndələnmiş pendir, duz və istiot.
Hamarlanana qədər bir qaşıq və ya əlinizlə yaxşıca qarışdırın. Kıyma viskoz olmalıdır, lakin nazik olmamalıdır. Çox nazikdirsə, bir az daha un əlavə edin.
Bir az bitki yağı ilə bir qızartma qabı qızdırın.
Bir qaşıq və ya əllərinizlə köftələri birbaşa tavada düzəldin.
Qızıl qəhvəyi rəngə qədər hər iki tərəfə qızardın - orta istilikdə hər tərəfə təxminən 3-4 dəqiqə.
Kotletlərin içəridə yaxşı buxarlanmasını təmin etmək üçün lazım olduqda qapaq ilə örtün.
Təzə tərəvəzlərdən yüngül salat ilə
Kartof püresi, bulqur və ya qarabaşaq yarması ilə
Pide və ya burgerdə - qəlyanaltı üçün mükəmməldir
Qatıq və ya sarımsaq sousu ilə isti sendviçlər kimi.

Xəbər xətti