Sarımsağın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var, o cümlədən antimikrobiyal və immuniteti gücləndirən təsirlər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, həkim Aleksandr Myasnikov bu məhsulun əvvəllər bilinməyən başqa bir xüsusiyyəti haqqında danışdı.
Sarımsaq demək olar ki, istənilən yeməyə əlavə oluna bilər.
Üstəlik, nə qədər incə doğransa, bir o qədər yaxşıdır. Sarımsağın kiçik dişləri daha kəskin olacaq və allicini daha yaxşı buraxacaq.
Sarımsağın antimikrobiyal təsiri məlumdur.
Myasnikov bildirib ki, o, immunitet sistemini gücləndirir, tərkibindəki yüksək antioksidantlara görə orqanizmdən toksinləri çıxarır, həmçinin xərçəng hüceyrələri ilə mübarizə aparır.
"Biz sarımsağı sevirik, çünki o, xolesterol səviyyəsini aşağı salır, aritmiya, öd daşı xəstəliyi üçün istifadə olunur, sarımsaq həqiqətən faydalıdır, çünki tərkibində antioksidanlar var" dedi həkim.
Buna görə də ədviyyatın yeddi ən sağlam qida siyahısına daxil edildiyini qeyd etdi.
Düzdür, əvvəllər ekspertlər qeyd edirdilər ki, sarımsağın böyük miqdarda istifadəsi toxunulmazlığı əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilməz və onu soyuqdəymə üçün yeganə vasitə hesab etmək olmaz.
Bundan əlavə, sarımsağın mədə narahatlığı və digər mədə-bağırsaq problemləri kimi əks göstərişləri var.
Hamiləlik dövründə onun daimi istifadəsi südün saralmasına gətirib çıxarır və tərkibində allil metilsulfidin əmələ gəlməsi səbəbindən ona pis qoxu verir, nəticədə ana südü ilə qidalanan uşaq yeməkdən imtina edə bilər.