Xəngəl həvəskarlarına XƏBƏRDARLIQ

05:42 - 23 Sentyabr 2024 - DİGƏR

Xəngəl çox insanın sevdiyi yeməkdir. Onlar dadlı, doldurucu və hazırlamaq asandır. Xəngəlin gündəlik istehlakı sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər Mağazalarda satılan köftələr ultra işlənmiş qidalardır. Bununla belə, evdə hazırlanan xəngəlin pəhrizində müxtəliflik təhlükəsiz hesab edilə bilər.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, terapevt və qidalanma mütəxəssisi Qalina Volkova xəbərdarlıq edir: xəngəlin müntəzəm istehlakı, xüsusən də mağazada satın alınan yarımfabrikatlara gəldikdə, piylənməyə səbəb ola bilər.

Birincisi, onlar tez-tez yağ, duz və karbohidratlarda yüksəkdir.
Dükan variantında çox vaxt keyfiyyətsiz ətdən, həmçinin saxlama müddətini artıran, lakin orqanizmə heç bir fayda verməyən əlavələrdən istifadə olunur.

İkincisi, xəngəl kifayət qədər yüksək kalorili məhsuldur. Bir porsiyada 500 kalori ola bilər.

Üçüncüsü, xəngəl adətən yağlı bulyon və ya souslarla yeyilir, bu da yeməyin kalorili məzmununu daha da artırır.
Yüksək keyfiyyətli ətdən hazırlanmış, minimum miqdarda yağ və duz olan evdə hazırlanmış xəngəl, pəhrizinizdə olduqca məqbul ola bilər.

Xüsusilə çəkinizi izləyirsinizsə, hər gün köftə yeməməlisiniz. Daha balanslı yemək üçün onları tərəvəzlərlə birləşdirin.
Zəngin bulyon və souslardan çəkinin. Onları tərəvəz suyu və ya yüngül qatıq əsaslı sous ilə əvəz edin.

Xəbər xətti