Turşulara diqqət: Ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər

05:11 - 23 Sentyabr 2024 - DİGƏR

Turşu mövsümünün gəlməsi ilə birlikdə xarab turşuların istehlakı və həddindən artıq istehlakı insan orqanizmində ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.

Ucnoqta.az Türkiyəmətbuatına istinadən xəbər verir ki, Dr. Hüseyn Sarıkaya urşu istehlak edərkən diqqət edilməsi lazım olan məsələlər haqqında xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə, turşunun qapağının tam bağlanmamasın və ya açıq qalması turşunun xarab olmasına səbəb ola bilər.
Korlanmış turşuların istehlakının insan sağlamlığında ciddi problemlər yarada biləcəyini deyən Dr. Sarıkaya, həddindən artıq istehlak edilməsinin də ürək sağlamlığını mənfi təsir edə biləcəyini söylədi.

Korlanmış turşuların istehlakı insan sağlamlığını təhdid edə və ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Turşu hazırlamaqda istifadə edilən duzun tərkibində yüksək natrium var.

Həddindən artıq istehlak qan təzyiqini artıra və ürək sağlamlığına mənfi təsir göstərə bilər. Həddindən artıq sirkə mədə turşusunu artıra bilər.
Mədə problemi olan insanlar duzlu xiyarları normada istehlak etməlidirlər. Turşu düzgün miqdarda istehlak edildikdə bir çox sağlamlıq faydası təmin edən fermentləşdirilmiş bir qidadır.

Lakin xüsusilə duzlu olduğuna görə ehtiyatla və ölçülü şəkildə istehlak edilməsi tövsiyə olunur.

Xəbər xətti