Banan alarkən insanlar adətən onları təzə və sarı saxlamaq istəyirlər ki, yavaş-yavaş istifadə etsinlər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, TikTok sosial şəbəkəsi bu məhsulun saxlanması ilə bağlı ümumi mifi dağıtan layf-hack tərəfindən ovsunlandı. Ən yaxşı britaniyalı bloggerlərdən biri Camilla bu kəşfdən şoka düşdü, çünki bu, bildikləri ilə ziddiyyət təşkil edir.
Qadın TikTok videosunda "Mənə elə gəlir ki, ömrüm boyu yalan danışmışam. Mənə həmişə deyirdilər ki, bananları soyuducuda saxlamaq olmaz, çünki qara olurlar".
Camilanın qızı bildirib ki, bütün dostları bu məhsulu soyuqda saxlayır və internetdə bununla bağlı çoxlu videolar var.
“Keçən həftə qızım mənə dedi ki, onun bütün universitet yoldaşları bananlarını soyuducuda saxlayıblar, ona görə də bu bananları [yetişən] zaman tam dörd gün soyuducuda saxladım "Bunun doğru olub-olmadığını yoxlamaq üçün bananın qabığını soyacağam, bananın qaralmasın deyə soyuducuda saxlamağın mümkün olub-olmadığını yoxlamaq niyyətindəyəm" - blogger deyib.
Banan soyuducuda saxlandıqdan sonra mükəmməl təzə idi və soyuq onun ömrünü uzatdı. Banan qabıqları bir neçə gün soyuducuda saxlandıqda sarı qalacaq. Zamanla dəri qaralsa da, satın alındıqdan iki həftə sonra belə bananın içi möhkəm və təzə qalacaq.
Ancaq yalnız sarı bananları bu şəkildə saxlamaq lazımdır - yaşıl olanlar soyuqda yetişməyəcək. Bununla belə, onları etilen istehsal edən digər meyvələrdən uzaq tutmaq yaxşıdır ki, bu da yetişmə və saxlama müddətinə təsir göstərir.