COVID-19 zamanı ağciyərləri qoruya biləcək məhsul açıqlanıb

Toyuq yumurtaları ağciyərlərin sağlamlığını yaxşılaşdırır və COVID-19-a yoluxma zamanı onun rahat fəaliyyəti üçün kömək edə bilər.

“Report” “RİA Novosti”yə istinadən xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Marqarita Korolyova bildirib.

O qeyd edib ki, yumurtanın zülalı infeksiya ilə mübarizədə kömək edən immunoqlobilinlərin yaranmasına yardım edir.

“Yumurtanın sarısındakı yağ komponentləri isə, öz növbəsində, ağciyər alveolalarının bir hissəsidir. Bundan əlavə, yumurtanın tərkibində olan A vitamini immunitetin “qatil-hüceyrələr” ifraz etməsini stimullaşdırır, E vitamini isə antioksidandır”, - diyetoloq əlavə edib.

Tarix
24 Noyabr 2020 [18:42]
Müəllif
Üç nöqtə
Digər xəbərlər
2020-11-24 18:42:00
Xəbər xətti
Foto
Video
Çox oxunanlar
Sorğu
Tibbi maskalardan istifadə edirsiniz?
KİV
Virtual Qarabağ

Ən son xəbərləri səhifəmizdən də izləyin