Dietoloq Anton Polyakov hansı qəhvə növünün bədən üçün ən zərərli olduğunu açıqlayıb.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, o, aif.ru saytına verdiyi müsahibədə bunun adını açıqlayıb.
Dietoloqun sözlərinə görə, əlavələrsiz təzə üyüdülmüş tam dənəli qəhvə ən faydalıdır, lakin o, hazır qəhvədən çəkinməyi tövsiyə edib.
Polyakov izah edib ki, hazır qəhvənin tərkibində tez-tez əlavələr olur. "Həll olunmuş və dondurulmuş şəkildə qurudulmuş qəhvələrdən çəkinmək ən yaxşısıdır", - deyə o məsləhət verib.
Eyni zamanda, Polyakov əlavə edib ki, hətta üyüdülmüş qəhvə, əgər o, güclüdürsə (məsələn, espresso və ya ristretto), hamı üçün tövsiyə olunmur. Xüsusilə, bu içkilər ürək-damar problemləri olanlar üçün kontrendikedir. "Bu halda, siz Americano seçə bilərsiniz; bu, daha durulaşdırılmış versiyadır", - deyə diyetoloq izah edib.