Brokoli qida xüsusiyyətləri və unikal dadı ilə geniş tanınan bir kələm növüdür.
Mütəmadi istehlak immunitet sistemini gücləndirməyə və ümumi sağlamlığı inkişaf etdirməyə kömək edir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, brokoli sağlamlığı qorumaq üçün vacib olan A, C və K vitaminləri, kalium, maqnezium, kalsium, dəmir və liflə zəngindir.
Bundan əlavə, brokoli bədənə faydalı təsir göstərən və onu zərərli ətraf mühit təsirlərindən qoruyan güclü antioksidantlar ehtiva edir.
Lakin, xərçəngin qarşısını alan bir birləşmə olan sulforafanın faydalarını maksimum dərəcədə artırmaq üçün brokolini müəyyən bir şəkildə bişirmək tövsiyə olunur.
Tədqiqatlar göstərir ki, qovurmadan çox əvvəl brokolini çiçəklərə əvvəlcədən dilimləmək sulforafanın maksimum dərəcədə mənimsənilməsinə kömək edir.
Nəhayət, brokolinin pəhrizinizdəki dəyərini unutmayın. Bu qida təkcə ləzzətli deyil, həm də sağlamlığı və uzunömürlülüyü təşviq edir.