Ucnoqta.az
www.ucnoqta.az

Ürək üçün ən yaxşı qarabaşaq sıyığı

10:46 - 13 Avqust 2025 tarixində dərc olunub.

Qarabaşaq ilk dəfə Yunanıstanda və Şərqi Avropada yaranıb. Qidalandırıcı xüsusiyyətlərinə və hazırlanma asanlığına görə tez bir zamanda ən məşhur yeməklərdən birinə çevrildi.
Həkimlər nəhayət yekdil fikrə gəliblər: qarabaşaq yarması sıyığı ürək və qan damarlarının sağlamlığı üçün əsl xəzinədir. Bu hadisə dietologiya və sağlam qidalanma dünyasında əsl sıçrayış olub.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, qarabaşaq yarması sıyığı ürək-damar sisteminə faydalı təsir göstərən zəngin kalium, maqnezium, fosfor və silisium mənbəyidir. Bu elementlər birlikdə yalnız zərərli xolesterolu çıxarmağa kömək etmir, həm də qan damarlarını güclü və sağlam edir.
 

Müəllif: Ucnoqta.az redaksiyası