Üzüm 7 min ildən artıqdır ki, insanlar tərəfindən yetişdirilir və istifadə olunur. Artıq Qədim Misirdə üzüm üzümləri şərab istehsal etmək və mərasimləri bəzəmək üçün yetişdirilirdi.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, dietoloq Ulyana Belikova bildirir ki, üzüm seçərkən salxımların vəziyyətinə diqqət yetirin. Təmiz dəri ilə möhkəm və şirəli giləmeyvə seçmək daha yaxşıdır. Üzümdən düşmüş dəstələrdən çəkinin, çünki onlar tez xarab olurlar. Giləmeyvələri əvvəlcədən yumayın, bu onların təhlükəsizliyinə və dadına mənfi təsir göstərə bilər.
Üzümü saxlamaq üçün digər məhsullardan ayrı olacaq sərin yer seçin. Çeşiddən asılı olaraq, üzüm bir aydan üç aya qədər saxlanıla bilər. Raf ömrünü uzatmaq lazımdırsa, dəstələri yuyun və qurudun, sonra onları hava keçirməyən plastik qablara yığın.