Ucnoqta.az
www.ucnoqta.az

Yayda ən təhlükəli qida məhsulları

07:32 - 18 İyul 2025 tarixində dərc olunub.

Alimlər istidə hazır yeməklərin riskləri barədə xəbərdarlıq edir.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, diyetoloq Natalia Efimoçkina yayda qida məhsullarının ən təhlükəli kateqoriyaları haqqında məlumat verib.

Onun sözlərinə görə, son dərəcə yüksək risk qrupuna istehsal, saxlama və satış üçün ən sərt sanitariya tələblərinə tabe olan balıq, dəniz məhsulları və qənnadı məmulatları daxildir.

Efimoçkina yüksək temperaturda qida zəhərlənməsi və bağırsaq infeksiyalarının potensial mənbəyinə çevrilən sarğı ilə hazır salatlara xüsusi diqqət yetirdi. Mütəxəssis vurğuladı ki, istilər düzgün saxlanılmayan qabların yemək təhlükəsini xeyli artırır.
Mikrobioloji standartlara cavab verməyən nümunələr arasında ən çox pozuntuya balıq məhsullarında rast gəlinir. Mikrobioloji imtinaya görə ikinci yerdə quş əti və yumurtadır.
 

Müəllif: Ucnoqta.az redaksiyası