Sarımsaq yalnız bağda deyil, həm də pəncərəaltında kifayət qədər uğurla yetişdirilir.
Sizə lazım olan tək şey plastik şüşələrdir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, Gazeta.ua sarımsağın qapalı şəraitdə necə düzgün yetişdiriləcəyinə dair tövsiyələr toplayıb.
Sarımsaq hətta torpaqsız belə plastik şüşələrdə yetişdirilə bilər. Əvvəlcə cücərmək üçün sarımsaq soğanaqlarını seçin. Onlar böyük, təzə və çox quru olmamalıdır.
Evdə suda sarımsaq yetişdirməzdən əvvəl dişlərini kəsin. Bunu etmək üçün qayçı və ya dezinfeksiya edilmiş bıçaqla sarımsaq soğanağının yuxarı hissəsində kəsik edin.
Yalnız yuxarı hissəsini kəsin.
Şüşəni su ilə doldurun və sarımsaq soğanağını kök tərəfi aşağı, kəsilmiş tərəfi yuxarı olmaqla içinə qoyun. Şüşədəki su soğanın dibinə toxunmalıdır. Şüşələri günəş işığı olan yaxşı işıqlı bir yerdə saxlayın.
Növbəti bir neçə gün ərzində soğanaqda baş verən dəyişiklikləri izləyin. Bu dövrdə köklər şüşənin suyunda böyüməyə başlayır. Su tünd və ya bulanıq olduqda, təmiz su ilə əvəz olunmalıdır.
Sarımsaq sonda cücərəcək və kök salacaq və bütün şüşəni dolduracaq. Yaşıl tumurcuqlar kifayət qədər ölçüyə çatdıqda, onlar budaqlanaraq yeməkdə istifadə edilə bilər.
Eyni üsul, yerə əkmək üçün sarımsağın cücərməsi üçün də uyğundur. Lakin, bu halda, köklər və tumurcuqlar göründükdən sonra yaxşı torpaq qarışığı olan bir qab hazırlayın. Sarımsaq soğanaqlarını müəyyən bir məsafədə basdırın. Sarımsağı yaxşıca sulayın, amma həddindən artıq olmasın. Kifayət qədər günəş işığı olan bir yerdə saxlayın.
Sarımsağın üzvi maddələr olan torpaqda daha yaxşı böyüdüyünü xatırlamaq vacibdir. Bitki gündə ən azı altı saat günəş işığı almalıdır. Torpağın qurumasına icazə verməyin. Torpaq həmişə nəm saxlanılmalıdır, lakin həddindən artıq olmasın ki, sarımsağın çürüməsinə imkan verməsin.