Ucnoqta.az
www.ucnoqta.az

Zəncəfilin qabığı soyulmalıdırmı? Cavab sizi təəccübləndirəcək

03:07 - 16 Noyabr 2023 tarixində dərc olunub.

Zəncəfildən istifadə edən demək olar ki, bütün reseptlər doğramadan və ya sürtmədən əvvəl qabığını soymağı məsləhət görür.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə "The Kitchn"in müəllifi yazıb.
"Bir gün tənbəllikdən narahat olmadım və o vaxtdan bəri heç geriyə də baxmadım. Xeyr, zəncəfilin qabığını soymağa ehtiyac yoxdur", - müəllif qeyd edir.

Onun sözlərinə görə, nəşrin redaktorlarının böyük əksəriyyəti reseptdə belə qeyd olunsa da, zəncəfilin qabığını soymadıqlarını öz mətbəx sirləri kimi saxlayırlar.
Müəllif onu da əlavə etdi ki, sürtmə zamanı dərinin çox hissəsi öz-özünə çıxır:

"Əgər daha böyük parçalara ayrılırsa, mən onu sadəcə ızgaradan çıxarıram. Əgər çıxmazsa və ətə qarışarsa, narahat olmayım, çünki bu, qaba təsir etməyəcək... Yalnız yox. o, qabıqlanmanın qarşısını alır, həm də qida tullantılarını azaldır və dəri əslində içərisində çoxlu faydalı qida maddələrini ehtiva edir, buna görə də faydalarını əldə edirsiniz”.

Müəllif: Ucnoqta.az redaksiyası