Bir çox insan demək olar ki, hər gün pəhrizinə paxla əlavə etməkdən zövq alır. Lakin onları uzun müddət necə qoruyacağınızı bilmək vacibdir.
Səhv etsəniz, məsələn, paxlalar həşəratlarla dolu ola bilər. Yaxud faydalı xüsusiyyətlərini itirə bilərlər.
Ucnoqta.az bunun qarşısını necə alacağınızı təqdim edir.
Paxlaları uzun müddət saxlamaq çox səy tələb etmir. Bir neçə sadə qaydanı bilmək vacibdir.
Paxlaları yaza qədər saxlamaq üçün hava keçirməyən qablardan istifadə edin və ya bankaları möhkəm bağlayın. Paxlaları sərin və quru yerdə saxlayın. Birbaşa günəş işığından və yüksək rütubətdən çəkinin. Zirzəmi və ya kiler paxlaları saxlamaq üçün idealdır. Bununla belə, onların korlanmadığından əmin olmaq üçün onları vaxtaşırı yoxlamalısınız.
Paxlaları soyuducuda da saxlaya bilərsiniz, lakin bu, uzunmüddətli saxlama üçün ən yaxşı seçim deyil. Tezliklə istifadə etməyi planlaşdırdığınız təzə paxlalar üçün soyuducu daha yaxşıdır. Uzunmüddətli saxlama üçün yaxşı havalandırması olan sərin, quru bir yer seçin.
Paxlalarınızın böcəklərə yoluxmasının qarşısını almaq üçün hava keçirməyən qablardan istifadə edin. Təbii qoruyucu vasitə kimi paxlalara dəfnə yarpaqları və ya sarımsaq əlavə edə bilərsiniz. Paxlaları uzun müddət saxlamazdan əvvəl, potensial zərərvericiləri öldürmək üçün onları bir neçə gün dondurmaq tövsiyə olunur.
Uzunmüddətli raf ömrünü təmin etmək üçün xarab olmağa səbəb ola biləcək nəmi aradan qaldırmaq üçün onları əvvəlcədən yaxşıca qurutmaq vacibdir. Quruduqdan sonra uyğun bir qab seçin. Təbii parçadan hazırlanmış hava keçirməyən qablar və ya torbalar ən yaxşısıdır.
Paxlalar quru, sərin və qaranlıq yerdə, məsələn, zirzəmidə və ya tövlədə saxlanılmalıdır. Mütəmadi yoxlama kif və ya zərərvericilərin əlamətlərini erkən aşkar etməyə kömək edəcəkdir.