Alimlərdən yeni açıqlama: "Duzdan çox istifadə etmək ziyandır"

00:55 - 17 Yanvar 2018 - Xəbər

Alimlər qidada duzdan çox istifadə etməyin ziyanları barədə danışıblar.

"Ucnoqta.az" "Ölkə.Az"a istinadən xəbər verir ki, qidada müntəzəm olaraq ifrat dərəcədə xörək duzundan istifadə edilməsi mədənin immun sisteminin dəyişikliyinə səbəb olur. Bu isə insanın koqnitiv funksiyalarının deqradasiyası ilə müşayət olunur.  Araşdırma nəticələri "Nature Neuroscience" jurnalında dərc edilib.
 

Siçanlar üzərində aparılan təcrübə müəyyən edib ki, xörək duzundan ifrat dərəcə istifadə etmək 3 həftə ərzində endotelial disfunksiyaya, beyinə qan dövranının azalmasına, koqnitiv pozulmalara səbəb olur.

Xəbər xətti