Alimlər qocalmadan qoruyacaq bir məhsul müəyyən ediblər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, alimlər sübut ediblər ki, müəyyən miqdarda şərab içmək orqanizm üçün faydalı ola bilər, çünki o, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır.
İspan alimləri 2-ci tip şəkərli diabet xəstələrinin iştirak etdiyi araşdırma aparıblar. Könüllülər iki qrupa bölünüb.
Birincidə iştirak edənlər gündə bir stəkan şərab içiblər, ikincidə iştirakçılar şərab içmədilər.
Təcrübənin nəticələri göstərib ki, gündə yalnız bir stəkan şərab içən insanlarda ürək-damar xəstəlikləri riski 50% azalıb.
Qeyd etmək vacibdir ki, könüllülər dəniz məhsulları, zeytun yağı, meyvələr, tərəvəzlər və qoz-fındıqların daxil olduğu Aralıq dənizi pəhrizini yeyərkən şərab içiblər. Bu insanlar ət, fast food və desert yemədilər.
Bundan əlavə, onu da əlavə etmək lazımdır ki, iştirakçılar yalnız bir stəkan keyfiyyətli şərab içiblər.