Qışda tətil uzaqda və iş çox olanda bəzən ləzzətli şirin qəlyanaltı etmək istəyirsən.
Ucnoqta.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, onu mümkün qədər sağlam etmək üçün qış üçün qurudulmuş qovun hazırlaya bilərsiniz.
Bizə təzə şirəli qovun dilimləri, tərəvəz və meyvələr üçün elektrik quruducusu lazımdır.
Qovun qabığı soyulmalı və toxumları çıxarılmalı, nazik dilimlərə kəsilməlidir və nimçələrə qoyulmalıdır. Quruducu modeliniz üçün təlimatlara uyğun olaraq tələb olunan qurutma rejimini təyin edin.
Orta güclü elektrik qurutma maşınında təxminən 50 dərəcə istilikdə 22 saata qədər davam edə bilər. Dehidratorda iş parçalarının vahid hava axını səbəbindən proses daha az vaxt aparır.
Hazır qurudulmuş qovun tamamilə quru olmalıdır, lakin əyildikdə qırılmamalıdır. Qurudulmuş qovun sıx bağlanmış şüşə və ya paslanmayan polad bankalarda saxlanılır, sərin, qaranlıq yerdə saxlanmalı olan vakuum torbaları da uyğundur.
100 qrama görə kalori miqdarı: 341 kkal.
BJU: 0,7/0,1/82,2.
Bişirmə vaxtı: 10 ilə 24 saat arasında.