40 yaşdan sonra səhər bu qidaları yemək zərərlidir

07:03 - 6 Avqust 2024 - DİGƏR

40 yaşdan sonra kişi və qadın orqanizmində yaşa bağlı dəyişikliklər aktiv şəkildə baş verməyə başlayır və xroniki xəstəliklər meydana çıxır.  Buna görə də bütün məhsullar faydalı olmayacaq.

Yaşlandıqca bədənimiz dəyişikliklərə məruz qalır və bu, yalnız görünüşə deyil, həm də maddələr mübadiləsinə aiddir. 40 yaşdan sonra sağlamlığınızı və rifahınızı qorumaq üçün pəhrizinizi izləmək xüsusilə vacibdir.
Səhər yeməyi günün ən vacib yeməyi olduğu bilinir və yaş artdıqca əhəmiyyəti artır.
 Bəs bunu necə etmək olar ki, həm qaneedici olsun, həm də qanda qlükoza səviyyəsində sıçrayışlara səbəb olmasın? 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Yelena Solomatina “Axşam Moskva”ya müsahibəsində danışıb.
40 yaşdan sonra bədən gəncliyə nisbətən daha az enerji sərf edir, buna görə də daha az kalori lazımdır. Ancaq bu o demək deyil ki, sadəcə səhər yeməyini atlaya bilərsiniz. Əksinə, maddələr mübadiləsini başlamaq və gün ərzində normal enerji səviyyələrini saxlamaq lazımdır.

Elena Solomatinanın sözlərinə görə, qanda qlükozada kəskin sıçrayışa səbəb olan sürətli karbohidratlarla zəngin qidalardan imtina etmək lazımdır. Bu məhsullara aşağıdakılar daxildir: ani sıyıq, taxıl, kərə yağı və ya mürəbbə ilə ağ çörək, pankeyk, qızardılmış qidalar. Bu qidalar həm də 40 yaşdan sonra orqanizm üçün faydalı olmayan sadə karbohidratlar və yağ turşuları ilə zəngindir.

Xəbər xətti