Tərkibində portağaldan 3 dəfə çox C vitamini var! Xəstəliklərə qarşı ən güclü qida...

01:36 - 26 Fevral 2024 - MARAQLI

C vitamini bədənimizin immunitet sistemini gücləndirən vacib bir qidadır. Soyuqdəymədən qorunmaqdan immunitet sistemini dəstəkləməyə və hətta ürək-damar xəstəliklərinin qarşısının alınmasına qədər bir sıra faydaları var. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, ancaq ümumiyyətlə portağallarda olduğu düşünülsə də, ən yüksək miqdarda olduğu mənbələr əslində fərqlidir. Göz sağlamlığından dəri sağlamlığına qədər bir çox sahədə təsirli olan bu vitamin ən bol qidalar arasındadır:

Yaşıl bibər
Məlumdur ki, bütün bolqar bibərləri eyni qida dəyərinə malik deyil. Bununla belə, onların hamısının yüksək miqdarda C vitamini ehtiva etdiyi bilinir.
Bolqar bibərinin rəngindən asılı olaraq C vitamininin miqdarı dəyişir. Ümumiyyətlə, yaşıl bibərdə təxminən 95 mq C vitamini, qırmızı bibərdə isə təxminən 152 mq C vitamini var.
Sarı bolqar bibərinin hər porsiyasında orta hesabla 341 mq C vitamini var ki, bu da onları çox yüksək C vitamini mənbəyi edir.

Brokoli
Bir stəkan bişmiş brokoli, xüsusilə xam istehlak edildikdə, bütün böyüklər üçün gündəlik tövsiyə olunan C vitamini miqdarına cavab verir və ya ondan artıqdır.
Brokolinin tərkibində 100 mq-dan çox C vitamini olduğu üçün onu xəstəlik zamanı toyuq şorbasına əlavə etməklə istehlak etmək və beləliklə sağalmağa kömək etmək olar.

Xəbər xətti